Min iværksætterdrøm

I HAVE A DREAM!
En drøm om at være “FØREKVINDE” i egen biks!
Jeg har ofte tænkt tanken “hvor kunne det være fedt, hvis jeg kunne leve af det, som jeg brænder allermest for”, men som så mange andre, er jeg bare blevet ved tanken.

Fra ledig til iværksætter
Efter en god tænke- og følepause blev jeg ansat i det, der sigtede til at være min drømmestilling. Jeg blev hyret som Marketing Project Manager i en lille konsulentvirksomhed, og havde ansvaret for at rådgive og søsætte alle marketingaktiviteterne.

Vi havde store fremtidsplaner, med desværre kort tid efter, blev virksomheden nødsaget til at lukke.

Med det samme satte det igen gang i mine tidligere iværksættertanker, der før havde dukket sporadisk op, men ret hurtigt blev parkeret igen.

Var det nu, at den drøm skulle udleves?
Overtroisk eller ej, så tog jeg det som et tegn, at virksomheden ikke skulle fortsætte i samme format som hidtil.  Ikke mere end et par dage skulle der gå, fra at jeg havde fast job til intet job til kort efter at kunne påbegynde et 12-ugers iværksætter-afklaringsforløb på I-værkstedet hos ViborgEgnens Erhvervsråd.

I-værkstedet – et fantastisk netværk!
I-værkstedet er helt fantastisk setup med 12 andre (forhåbentlig) kommende iværksættere. Her bliver vi klædt på til og informeret om, hvad det kræver at gå selvstændig.

Læs mere om forløbet her.

Gør uvidenhed og tanker til en styrke
Som så mange andre med iværksætterdrømme, dukker der en masse spørgsmål op. Spørgsmål vedr. omverdenen, men nok i virkeligheden mest af alt spørgsmål om sig selv.

Mine tanker handlede mest om min usikkerhed omkring:
– Om hvordan jeg gør
– Kan det rende rundt, kan jeg få smør på brødet?
– Hvad kan jeg – og det jeg kan vil folk betale penge for det?

Faktum er bare, at – jeg finder ikke ud af, om jeg kan, hvis ikke jeg prøver!
Derfor har jeg valgt at vende min uvidenhed til min styrke. Tage fat i de mennesker, der kan fortælle mig det, som jeg ikke selv ved. Suge viden til mig, og derfra sortere i det, der er relevant for mig.

Går jeg med skyklapper på?
Det kan jeg da nogle gange godt tænke. Om der er noget jeg overser – og sikkert… Hvad med “sikkerhedsnettet” i det at være lønmodtager, fas indtægt og muligheden for at få dagpenge, hvis man havner som ledig.

Alle de tanker kører, men i baggrunden. For det er selvfølgelig ikke bare at starte op, få sig et CVR-nummer, og så er jeg i gang. Det er hårdt arbejde, det er tanker på godt og… ikke ondt, men udfordrende tanker.

Der er ingen garantier, det er om at slå koldt vand i blodet og tro på det. Man satser hele baduljen og TROR på det og tror på sig selv! Og så er der sikkert ting, jeg overser – men det er “learning by doing”.

Det er en proces, og for mig handler det om at nyde den. Jeg elsker processen, og jeg er bare spændt på, hvor jeg ender. En ting er dog sikkert – hvis ikke jeg selv tror på det, hvem skulle så?

Passion og lyst – det skal drive dit værk!
Det er lysten, der skal drive værket, og passionen for sit håndværk. Og jeg HAR lysten til at give ud af den viden, som jeg selv har fået med mig.

Sporadiske tanker bliver til en konkret drøm 
Den “tænkepause” jeg har givet mig selv som ledig gennem det sidste års tid, har jeg bevirket, at jeg fundet ind til kernen af det som jeg brænder allermest for! Nemlig at hjælpe andre med at styrke deres marketingaktiviteter.

Og for at være helt ærlig, så har jeg ikke følt så megen ro, gå-på-mod og engagement, som jeg gør med denne beslutning.

Så hvad kan jeg sige – vær tro mod dig selv og udlev drømmen, hvad end det er din personlige drøm, virksomhedsdrømmen eller noget helt tredje.

De bedste tanker til dig
– Ragini